פסק-דין בתיק ש"ע 8300-07-11
|
ש"ע בית דין אזורי לעבודה חיפה |
8300-07-11
6.8.2012 |
|
בפני : מירי שי-גרינברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מוניר ריאן עו"ד קלמפרר-מרצקי |
: מועצה מקומית כאבול עו"ד דכואר |
| פסק-דין | |
1. עניינה של התביעה שפני תשלום שכר עבודה עבור תקופה בה ריצה מר מוניר ריאן ("התובע"), אשר מועסק ב מועצה המקומית כאבול ("הנתבעת" או "המועצה") משנת 1992, עבודות שירות. בנוסף התובע עותר לפדיון 76 ימי חופשה שנתית.
ההליך:
2. ראשיתו של ההליך בתביעה שהגיש התובע ביום 6/7/11. כתב התביעה התייחס לחלק מתקופת עבודות השירות בלבד. הנתבעת הגישה כתב הגנה וכתב תביעה שכנגד, להשבת סכומים ששולמו לתובע בגין שכר עבודה בתקופה בה ריצה עבודות שירות.
3. בדיון שהתקיים בפני ביום 15/12/11 ביקש התובע להגיש כתב תביעה מתוקן, והצדדים הגיעו להסכמה דיונית בדבר הגשת כתבי טענות מתוקנים ורשימת עובדות מוסכמות.
4. בכתב תביעתו המתוקן עתר התובע לחייב את הנתבעת בתשלום שכר עבודה לתקופה בה ריצה עבודות שירות ("התקופה הרלוונטית"), בסכום כולל של 40,818 ש"ח, וכן לזקיפת 76.3 ימי חופשה. הנתבעת הגישה כתב הגנה מתוקן.
5. ביום 30/5/12 התקיים דיון במעמד הצדדים ובאי כוחם, במסגרתו הגישו הצדדים רשימת מוסכמות ופלוגתאות מתואמת ביניהם (תנ/1). במהלך הדיון התברר, כי שכר העבודה ששילמה הנתבעת לתובע בגין חלק מהתקופה הרלוונטית, קוזז משכרו. לאור האמור, לבקשת הצדדים, נמחקה התביעה שכנגד, ונותרה תביעת התובע כנגד הנתבעת.
6. בישיבת ההוכחות שהתקיימה ביום 13/6/12, נשמעה עדותו של התובע, וכן העיד מטעמו מר שלמה ממן, מפקח עבודות השירות במחוז צפון ("מר ממן"). הנתבעת לא זימנה עדים מטעמה. הצדדים סיכמו טענותיהם בכתב.
הרקע העובדתי:
7. להלן העובדות המוסכמות בין הצדדים:
(א) התובע מועסק בנתבעת מחודש אפריל 1992.
(ב) מיום 19/3/2006 ועד ליום 5/9/2007 הושעה התובע מעבודתו.
(ג) מיום 6/9/2007 ועד ליום 19/3/2009 שהה התובע בחופשה על חשבון הנתבעת.
(ד) מחודש אפריל 2009 התייצב התובע יום-יום לעבודה בנתבעת, והחתים כרטיס נוכחות. בחודש פברואר 2010 הוחלף שעון הנוכחות בנתבעת לשעון ביומטרי, והתובע לא הוכנס למאגר העובדים שיכולים "להדפיס" כרטיס נוכחות.
(ה) בכל התקופה הזו ועד לחודש פברואר 2011 שילמה הנתבעת שכר לתובע, למרות שלא אפשרה לו לעבוד אצלה.
(ו) ביום 14/12/2010 הורשע התובע בעבירות של נהיגה בפסלות והתחזות לאחר והושת עליו עונש של שישה חודשי עבודות שירות, אותם הוא ריצה מיום 17/1/2011 ועד 28/7/2011 (בהתאם לדו"חות הנוכחות - ת/1).
(ז) התובע לא עדכן את הנתבעת על עובדת הרשעתו ו/או על העונש שהושת עליו.
(ח) הנתבעת שילמה לתובע שכר בחודשים ינואר ופברואר 2011. מאוחר יותר, קוזז הסכום ששולם לתובע. הנתבעת לא שילמה לתובע שכר עבור החודשים מרץ עד יולי 2011.
(ט) רכז עבודות השירות במחוז צפון, סג"ד חאפז נוג'דאת והמפקח על עבודות שירות במחוז, מר שלמה ממן, אישרו לתובע לבצע את עבודות השירות בשעות הערב (משעה 15:00 ועד 22:00), כדי שזה יוכל לפרנס את משפחתו (ת/6).
(י) יום העבודה הרגיל בנתבעת מתחיל בשעה 08:00 ומסתיים בשעה 16:00.
(יא) התובע הורשע בתיק ת"פ 38510-06-11 בגין עבירות דומות לתיק הנזכר בסעיף קטן ו' לעיל, וריצה עונש מאסר בפועל מיום 1/12/11 ועד ליום 22/3/12.
בדיון שהתקיים ביום 30/5/12 הבהירה הנתבעת כי היא מסכימה לעובדות המפורטות בסעיף 7(ב) עד 7(ה) לעיל, אך לטענתה עובדות אלה אינן רלוונטיות למחלוקת שבין הצדדים בתביעה זו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|